Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának Figyelő Bizottsága

önkéntes katonaság

önkéntes katonaság

Csak Önkéntesen

2012. november 27. - HEL

Minden olyan dolog, ami normál esetben önkéntes alapú, az is legyen. Lelkiismerete és erkölcsi normái ellenére senkire se lehessen hatalom eszközeivel bármit is rákényszeríteni. Tagjaink és szimpatizánsaink világnézeti erkölcsi normái tiltják a kötelező fegyveres, vagy fegyvermentes, de egyenruhás és parancsuralmi katonai és polgári védelmi szolgálatot. Tagjaink és szimpatizánsaink világnézeti erkölcsi normái tiltják a kötelező bárminemű tevékenységet és adatszolgáltatást, mint például; népszámlálás, választási előjegyzés, választáson való részvét... stb

Önkéntesen.jpg

 

Elődszervezetünk a működését 2004.11.13. - 2011.08.11. között felfüggesztett Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája pártoktól független civil mozgalom. Kizárólagos célja a hadkötelezettség, a sorkatonai szolgálat, a kényszersorozás mielőbbi felszámolása volt. A politikai nyomásgyakorlás törvényes eszközeit felhasználva sürgette a cél elérését, az emberi jogokat súlyosan sértő, elavult intézmény megszüntetését.


HEL 2004 november 13-i közgyűlése megállapította, hogy a HEL lényegében elérte célját és felfüggesztette a működését. Alakult egy Figyelő Bizottság, ami újraindíthatja a HEL működését, amennyiben arra szükség mutatkozik.

A világ változásai miatt külön válunk a HEL-től, de előd és rész szervezetünknek tekintjük. A HEL célját továbbvisszük, de kibővítettük tevékenységünket és nevet és logót is cserélünk. Akik továbbra is csak a HEL-ben kívánnak tevékenykedni, azok céljait, tevékenységét támogatjuk, de mi már annál többet akarunk elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://he-liga.blog.hu/api/trackback/id/tr794927642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása