Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának Figyelő Bizottsága

önkéntes katonaság

önkéntes katonaság

A Jobbik programjából

2010. március 12. - HEL

Ma rövid szemelvényt közlünk a Jobbik programjából.

A honlapunkon is megtalálható hosszabb idézetből két kiemelés:

"A Jobbik viszont feladatának tekinti, hogy a magyar ifjúság minél szélesebb köre juthasson hozzá azokhoz a honvédelmi alapismeretekhez, amelyek révén adott esetben a hazáját, szeretteit vagy saját magát meg tudja védeni."

illetve

"Illetménnyel, egyéb juttatásokkal s a Honvédelmi törvény korszerű átalakításával újra vonzóvá tesszük a katonai életpályát a fiatalok számára"

Juthasson... juttatásokkal... vonzóvá.

Remélhetőleg így is marad. A finanszírozás résznél sem szerepel az, hogy 'bérköltségek kiváltása ingyenmunkával'.

A másik érdekesség a Magyar Gárda, amely Simicskó István Nemzeti Gárdájára emlékeztet. A leírás nem utal arra, hogy kötelező lenne-e benne részt venni. (Államilag felállítunk egy tartalékos erőt, a Magyar Nemzeti Gárdát, amely alkalmas a hadsereg folyamatos támogatására és az utánpótlás biztosítására, valamint a hátország fontos objektumainak védelmére.)

A bejegyzés trackback címe:

https://he-liga.blog.hu/api/trackback/id/tr181833242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása