Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának Figyelő Bizottsága

önkéntes katonaság

önkéntes katonaság

Katonának Csak Önkéntesen

2022. március 30. - Világnézet Netes Napló

lego_katona_uj.jpg

2004; „c) A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István.”

 Az életünk, a technika és a szokásaink változásai miatt ma már nehezen tudják értékelni az akkor elért eredményeket és erős közömbösség és visszarendeződési folyamat is elindult. Szókarate, politikai  manipulatív befolyásoló eszköz lett a "harc" és a "háború". Az egy közös cél, a kényszerített sorozás és katonásdi megszüntetése akkor összefogásra késztetett sokakat, ami már ma teljesen más. Kiégett és kiüresedett dolog lett.  Így a központi honlap a hel pont hu fenntartása és aktualizálása is értelmetlenné vált. A volt elnökünk - Farkas Henrik (1942-2005)-  is elhalálozott. Sok mindenben más helyre került a figyelem és a fontosság a társadalmunkban. A 2022-es ukrán - orosz katonai fegyveres konfliktus miatt esetleg még is fontos lehet, hogy a Figyelő Bizottsági tagok egy része folyamatosan betölti vállalt feladatát és figyel és adott esetben készek vagyunk újraéleszteni a mozgalmunkat, bár azt már kissé más formában kellene megtenni. Letettünk számos csatlakozási és egymásra találási pontot, hiszen a régi telefonszámok, e-mailcímek és más elérhetőségek is megváltoztak. Megváltoztak a kommunikációs és hírközlési források is.

Önkéntesség! Mert nem leszünk játékszerek! Minden kötelező ellen, de főként a kötelező katonai szolgálat ellen.

Elődszervezetünk a működését 2004.11.13-án felfüggesztett Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája pártoktól független civil mozgalom. Kizárólagos célja a hadkötelezettség, a sorkatonai szolgálat, a kényszersorozás mielőbbi felszámolása volt. A politikai nyomásgyakorlás törvényes eszközeit felhasználva sürgette a cél elérését, az emberi jogokat súlyosan sértő, elavult intézmény megszüntetését.
HEL 2004 november 13-i közgyűlése megállapította, hogy a HEL lényegében elérte célját és felfüggesztette a működését. Alakult egy Figyelő Bizottság, ami újraindíthatja a HEL működését, amennyiben arra szükség mutatkozik.
A világ változásai miatt külön válunk a Hel-től, de előd és rész szervezetünknek tekintjük. A HEL célját továbbvisszük, de kibővítettük tevékenységünket és nevet és logót is cserélünk. Akik továbbra is csak a HEL-ben kívánnak tevékenykedni, azok céljait, tevékenységét támogatjuk, de mi már annál többet akarunk elérni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://he-liga.blog.hu/api/trackback/id/tr9317792963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása