Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának Figyelő Bizottsága

önkéntes katonaság

önkéntes katonaság

A KDNP: kell a Nemzetőrség

2010. március 20. - HEL

KDNP oldaláról.

Nemzetvédelem
...

A professzionális magyar honvédség megteremtése, a nem elégíti ki a katasztrófa helyzetek elhárításának, illetve a területvédelem alapvető funkcióinak követelményeit. Ezért szükségesnek tartjuk és támogatjuk a magyar hagyományokon alapuló Nemzetőrség létrehozását. A katonai pálya az utóbbi évtizedekben jelentősen veszített presztízséből. Fontosnak tartjuk, hogy hosszabb távon újra rang legyen hivatásos katonaként hazánkat szolgálni.

...

A "magyar hagyományokon" alapuló Nemzetőrség jelenthet sorozott és önkéntes alapú sereget is (lásd Wikipédia). Az, hogy a KDNP értelmezésében melyik változatról van szó, kérdéses, hiszen Simicskó István korábban már sokszor igyekezett átmenteni a sorkatonaságot egy új Nemzetőrségbe.

A katonai pálya és a hivatásos katonaság iránti aggodalom szintén nyitottá teszi a kérdést, hogy mik a konzervatív párt elképzelései a sorkötelesség visszaállításával kapcsolatosan.

Azt nem szabad elfelejteni, hogy eddig a Fidesz a KDNP kezébe adta a honvédelmi kérdéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://he-liga.blog.hu/api/trackback/id/tr531854991

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újrakezdi működését a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája 2011.08.13. 11:46:18

Hadkötelezettséget Ellenzők Köre néven indul újra, az 1993-ban alakult, de  2004.11.13-n működését felfüggesztett politikai szervezet. A 2012-én hatályba lépő új alkotmány és új honvédelmi törvény értelmében megszűnik a polgári szolgálat lehetőség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása